imah » Blog » COVID-19: Kumaha Nyegah Coronavirus

COVID-19: Kumaha Nyegah Coronavirus

Datar Belly Fix

Coronavirus, singgetkeun janten Cov, mangrupikeun gugus virus anu ageung tiasa nginpokeun sato sareng manusa. Di manusa, aranjeunna tiasa ngahasilkeun sababaraha jinis panyakit engapan, tina tiis umum ka pneumonia parah (inféksi paru-paru). Mayoritas virus ieu inoffensive sareng ngagaduhan perawatan. Langkung seueur deui, kalolobaan jalma anu katépaan ku jinis koronavirus dina kahirupanna, biasana nalika masih aya budak leutik. Sanaos aranjeunna langkung sering dina musim anu langkung tiis, sapertos usum gugur sareng usum tiris, anjeun tiasa ngejakeun éta iraha waé taun. Coronavirus dibéré ngaran pikeun pancakan makuta sapertos kana permukaanna. Coronaviruses gaduh 4 pangumpulan utama utama anu katelah alfa, béta, gamma, sareng delta.

Koronavirus Umum Umum

  • 229E (alfa coronavirus)
  • NL63 (alfa coronavirus)
  • OC43 (béta coronavirus)
  • HKU1 (béta koronavirus)

Wabah Coronavirus

Dina dua puluh taun ka pengker, koronavirus parantos nyababkeun tilu wabah wabah anu diantarana:

  • SARS (Sindrom Pernafasan Akut Parah): Panyawat pernapasan anu dimimitian di Cina taun 2002 sareng salajengna nyebarkeun ka sakuliah dunya, mangaruhan 8000 urang sareng nyababkeun sakitar 700 maotna. Henteu aya kasus SARS-CoV anu kadaptar saprak 2004.
  • MERS (Sindrom Pernapasan Wétan Tengah): Kasus MERS-CoV munggaran anu didokumentasikeun di Arab Saudi di 2012, ngabalukarkeun 2400 kasus sareng 800 maotna. Kasus anu terakhir kajantenan dina Séptémber 2019.
  • COVID-19 (Panyakit Coronavirus 2019): Kasus munggaran diungkabkeun di Cina dina ahir taun 2019. Ayeuna, 117,000 kasus parantos dilaporkeun sareng aranjeunna ngadaptarkeun 4257 maotna. Organisasi Kaséhatan Dunia (WHO) sareng Pusat Panyawat Panyakit (CDC) ngadamel protokol kaamanan sareng kampanye pencegahan anu ketat.

Covid-19

Coronavirus novel COVID-19 mangrupikeun panyakit engapan tina udar anu biasa dugi pneumonia ngancam kahirupan. Mimiti diwanohkeun di Wuhan, Cina dina bulan Désémber 2019 dina wabah sareng nyebarkeun saluruh dunya. Kasalametan pandémik

Disangka yén asal tina koronavirus ieu asalna tina sumber sato. Sababaraha investigasi ngagambarkeun yén éta asalna tina oray, sedengkeun anu sanés nyebatkeun yén éta asalna tina kalong. Boh waé, parantos parantos dikirimkeun ka manusa. Manusa tiasa ngirimkeun virus ka batur ku ogé tetes pernapasan (batuk sareng bersin) dina jarak 6 méter. Anjeun ogé tiasa nampi katépaan upami anjeun nyabak permukaan o dibantosan ku cairan raga jalma anu katépaan (ciduh, pembuangan irung, sareng sajabana).

gejala

Ieu mangrupikeun inféksi pernapasan akut anu ngahasilkeun gejala di handap ieu: muriang, batuk, bersin, pelecutan hidung, nyeri sirah, kacapean, teu ngarareunah umum sareng ngarénghap kasusah. Gejala tiasa hampang, sedeng, atanapi parna. Upami henteu dirawat kalayan cukup, éta tiasa ngakibatkeun sindrom pulmonal parna, gagalna multiorgan, sareng maot.

Nyegah Coronavirus

Sapertos dinten ayeuna, teu aya vaksin anu diciptakeun pikeun nyegah COVID-19. Cara pangsaéna pikeun nyegah panyakit nyaéta ngindarkeun paparan virus. Tonton pidéo penting ieu pikeun leuwih jéntré ngeunaan kumaha anjeun tiasa nyingkahan paparan salami pandemik.

Nyegah COVID-19

Salian ningali video, pastikeun turutan panduan ieu ti CDC. CDC parantos nyarankeun ngeunaan ieu langkah-langkah kasalametan unggal dintenna pikeun nyegah panyebaran panyakit ieu:

  1. Jauh hubungan anu caket sareng jalma-jalma anu gering.
  2. Hindarkeun ngahudangkeun panon, irung, sareng sungut anjeun.
  3. Cumah di bumi upami anjeun gering sareng nganggo masker pameunteu pikeun nyegah langkungna nyebarkeun ka batur.
  4. Panutup irung sareng sungut anjeun ku jaringan tuang nalika batuk atanapi bersin teras maledog di jero runtah. Anjeun tiasa nutupan sungut anjeun kalayan siku anjeun lamun henteu ngagaduhan jaringan.
  5. Ngumbah leungeun anjeun terus-terusan nganggo cai sareng sabun sahenteuna 20 detik, khususna saatos ka kamar mandi, sateuacan tuang, sareng saatos batuk atanapi bersin. Upami anjeun teu gaduh cai sareng sabun dina waktos éta, anjeun tiasa ngagunakeun sanitizer leungeun anu paling saeutik 60% alkohol. Anjeun kedah salawasna ngumbah leungeun upami aranjeunna kotor katingalina.
  6. Ngabersihan sareng ngabasmi obyék sareng permukaan anu nembé nembé kajantenan. Anjeun tiasa nganggo semprot disinfecting atanapi anduk ku cai sareng sabun.
  7. Organisasi kasehatan nyarankeun pikeun nyingkahan perjalanan henteu penting pikeun Cina atanapi Koréa Kidul.
  8. Upami anjeun parantos ngumbara ka nagara mana waé sareng parantos kakeunaan jalma anu katépaan, anjeun kedah dievaluasi salami 14 dinten ka hareup upami aya gejala anu mimiti muncul.
  9. Tetep tenang sareng cobi nuturkeun pedoman pikeun ngirangan résiko inféksi.

Leave a Reply

Sarat jeung Kaayaan Pamakéan / Affiliate Panyingkepan: ramatloka ieu bisa nampa santunan pikeun purchases dijieun tina Tumbu ngarujuk. Jujul kabugaran nyaéta pamilon dina Amazon Layanan LLC associates Program, hiji program iklan affiliate dirancang nyadiakeun sarana pikeun situs earn waragad iklan ku iklan jeung linking mun Amazon.com. Tempo kami "kabijakan privasi"Halaman pikeun info leuwih lengkep. Sakur advertisements dilayanan ku Google, Inc., sarta pausahaan filial bisa jadi dikawasa maké cookies. Cookies ieu ngidinan Google pikeun nembongkeun Iklan dumasar kunjungan anjeun ka situs ieu sareng situs séjénna anu ngagunakeun jasa iklan Google.